fbpx
Сьогодні
18:54 28 Бер 2021

Усіх протестували на COVID-19: у Барселоні провели концерт з 5000 глядачів

Фото: Reuters

П'ять тисяч людей у Барселоні змогли відвідати рок-концерт під час пандемії коронавірусу. Спершу всіх відвідувачів протестували на COVID-19, а тепер упродовж місяця спостерігатимуть за ними, щоб з'ясувати, чи вплине концерт на збільшення кількості інфікувань.

Як передає AP, органи охорони здоров'я надали спеціальний дозвіл на проведення заходу.

У Барселоні провели концерт

Фото: Reuters

Відвідувачі мали придбати квиток за 23-28 євро, у вартість якого включали тест на коронавірус та маску для обличчя. Зранку перед вечірнім концертом усі відвідувачі мали зробити швидкий тест на антиген у спеціальних пунктах.

У Барселоні провели концерт

Фото: Reuters

Люди отримували результат тесту через 10-15 хвилин у додатку на телефоні. Як пише Reuters, щонайменше у трьох людей результат був позитивним і ще одна людина контактувала з інфікованим, тож їм відмовили відвідати захід і повернули гроші.

Організатори події просили людей не реєструватися на концерт, якщо вони мають онкологічні захворювання, проблеми з серцем або контактували з хворими на COVID-19.

У Барселоні провели концерт

Фото: Reuters

У приміщенні, де відбувався концерт, люди могли вільно пересуватися без дотримання соціальної дистанції. Водночас захисні маски були обов'язковими весь час, їх можна було зняти під час їди у спеціально відведених для цього місцях. Маски видавали на вході до концертного залу.

У Барселоні провели концерт

Фото: Reuters

Проведення заходу підтримала місцева влада і Фонд боротьби зі СНІДом та інфекційними хворобами в Барселоні, який у грудні 2020-го влаштовував концерт на 3 500 людей. Тоді Фонд встановив, що попереднє дослідження на коронавірус та захисні маски запобігли зараженню на концерті, навіть без дотримання дистанції.

У Барселоні провели концерт

Фото: Reuters

Вірусологи вирішили провести ще один концерт, але з більшою кількістю людей. За відвідувачами концерту будуть спостерігати впродовж 30 днів. Команда вірусологів має порівняти кількість заражень серед відвідувачів із загальною кількістю заражень, щоб перевірити, чи впливають такі заходи на збільшення динаміки захворювання.

Проте вчені вже заявляють, що попередні тестування допоможуть відновити культурні заходи майже як до карантину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: