fbpx
Сьогодні
10:08 28 Бер 2021

У США запровадили "паспорти вакцинації"

У штаті Нью-Йорк ввели перші "паспорти вакцинації", які дозволять людям, що зробили щеплення проти коронавірусу, подорожувати по країні й відвідувати масові заходи.

Про це повідомили розробники застосунку Excelsior Pass, який має у собі "паспорт".

Кожна людина повинна самостійно встановити такий застосунок і простежити, щоб там була спеціальна інформація про зроблену вакцину проти коронавірусу або недавній негативний тест.

З 27 березня жителі Нью-Йорка отримали змогу встановити такий застосунок.

Бажаючим необхідно пройти ідентифікацію. Після цього прийде код-пропуск, якщо людина вже отримала вакцину, який подібний до QR-коду.

У понеділок, 29 березня, по "паспорту вакцинації" можна буде зайти на десятки виставок, галерей і розважальних заходів по всій країні.

Також "паспорт вакцинації" дозволить збільшити кількість запрошених на весільну вечірку або іншу урочистість.

"Паспорти" було створено на цифровій платформі IBM з використанням технології блокчейн. Їх створення фінансують з бюджету штату.

Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо пояснив, що певні заклади можуть сканувати й підтверджувати "пропуск". Крім "паспорта" необхідно мати при собі документ, що ідентифікує особу. Ті, хто будуть мати "паспорти" все одно повинні дотримуватися соціального дистанціювання, дезінфікувати руки, бути в захисній масці.

Жителі Нью-Йорка можуть користуватися Excelsior Pass на свій розсуд. Участь добровільна. Вони завжди можуть пред'явити альтернативний доказ того, що не хворі або зробили щеплення проти коронавірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: