fbpx
Сьогодні
Відео 11:48 28 Бер 2021

"Нам цим дихати": в Україні запустили соцпроєкт проти спалювання листя

Amplifi Ukraine, Isobar Ukraine у співпраці з громадською організацією Центр розвитку інновацій та ПРООН запустили всеукраїнську інформаційну кампанію "Нам цим дихати".

Про це пише Bazilik.

Соціальний проєкт прагне розповісти, що спалювання листя призводить до забруднення повітря.

Ініціатива заохочує населення до альтернативних методів перероблювання бур'янів — компостування. За даними дослідження Gradus, 39,4% українців продовжують спалювали суху рослинність. А 52% паліїв навіть не знають про небезпеку від такого способу.

Сезонна традиція спалювати листя щовесни та восени створює справжню екологічну катастрофу. Деякі такі багаття знищують сотні гектарів лісів, полів і домівок.

"Ми впевнені, що глобальну проблему потрібно вирішувати на глобальному рівні. Тому ми вивчили аудиторію наших "паліїв" та розібралися, як до них достукатися. Розмову зі старшим поколінням ми ведемо через соціальні ролики та освітні сюжети на їхніх улюблених телеканалах медіагруп "Інтер" та "Україна". Аудиторію середнього віку ми залучимо через діджитальні ресурси Google, Facebook, а також цілу низку локальних лідерів на кшталт Gismeteo, Megogo, Admixer, Starlight Digital тощо. А молодь? Її ми вербуватимемо в агентів змін, адже, згідно з даними Gradus, 20% людей, які перестали палити бур'ян, зробили це на прохання дітей та онуків", — коментує Юля Карпушина, ініціаторка проєкту та СЕО Amplifi Ukraine.


У межах ініціативи також поширять листівки-інструкції про правильне компостування, які роздадуть серед 100 чинних громад України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: