fbpx
Сьогодні
12:33 28 Бер 2021

Кравчук: Росія ніколи не залишала бажання взяти контроль над Україною

Президент Росії Володимир Путін має територіальні претензії до України, тому він провокує ескалацію збройного конфлікту на Донбасі.

Про це розповів в ефірі програми "Україна з Тиграном Мартиросяном" на телеканалі "Україна 24" перший президент, глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, коментуючи нове загострення на сході України.

"Ще на зорі нашої незалежності російська політика була сформульована так: Україна була, є і буде в системі стратегічних інтересів Росії. Це формулювання було винесене на затвердження в Кремлі та російській Думі, і було затверджене як принцип зовнішньої політики. Звідси випливає, що Росія ніколи не залишала бажання взяти контроль над Україною. Щобільше, близько 6 років тому Путін на одній з міжнародних конференцій сказав таке: Україна – це випадкова, нереальна держава, в неї немає майбутнього. А зовсім недавно, виступаючи на засіданні глав держав СНД, він сказав, що "в нас є претензії до України, і ми ще будемо їх розглядати". Мається на увазі – територіальні претензії", – заявив Кравчук.

За його словами, потрібно виходити з того, що "Росія хоче просто підкорити або знищити Україну".

"Це реальна політика. Виходячи з цього, напруга на Донбасі або піднімається, або знижується. Ось зараз вона знизилася. І причина в тому, що Росія відчула, як навколо неї створюється ситуація, яка ставить її в дуже складне становище. І Путін у черговий раз вирішив продемонструвати м'язи. В Європі він не може агресивно діяти, а в Україні може, оскільки у нього є підлеглі, окупаційні адміністрації ОРДЛО, що виконують накази Кремля", – зазначив перший президент.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: