fbpx
Сьогодні
21:49 28 Бер 2021

Арестович розповів, коли чекати результати переговорів ТКГ по Донбасу

До вівторка 30 березня повинні бути якісь результати переговорів Тристоронньої контактної групи (ТКГ) по Донбасу.

Про це заявив радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в програмі "Україна з Тиграном Мартиросяном" на каналі "Україна 24".

"Точно знаю, що консультації йдуть і зараз теж, і вони будуть йти завтра, а у вівторок і середу буде засідання ТКГ, воно завжди дводенне. Перший день — засідання підгруп, в середу — на загальному рівні. І ми повинні, по ідеї, вийти на щось до вівторка. На що — поки невідомо. Дотримується принцип конфіденційності. Ми не будемо діяти так, як росіяни, які через "Комерсант" зливають нібито якісь кластери, які ми не коментуємо, не підтверджуємо, тому що вірні дипломатичному етикету. Все, що відбувається з 2014 року, відбувається конфіденційно, до преси виходять тоді, коли укладені конкретні угоди", — сказав він.

Арестович підкреслив, що поки про вихід з режиму перемир'я мова не йде.

"Зараз головним завданням є повернутися до повного і всеосяжного припинення вогню. У нас неблагополучно, у нас є проблеми. Але режим припинення вогню — це домовленість, досягнута в Нормандському форматі. Щоб декларувати вихід з нього, повинен бути проведений повний спектр консультацій, і сторони повинні визнати, що він фактично не діє. Але зараз вектор протилежний — принаймні три сторони роблять все для того, щоб повернутися до повного і всеосяжного (перемир'я — ред.)", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: