fbpx
Сьогодні
09:30 27 Бер 2021

Українка стане однією з перших жінок, що буде судити чоловічий чемпіонат світу з футболу

Українка Катерина Монзуль стане однією з перших арбітрів-жінок, що працюватимуть на матчах чоловічої світової першості.

Про це повідомили в Українській асоціації футболу (УАФ)

Зазначається, що це вперше в історії, коли матчі чемпіонату світу серед чоловіків судитимуть жінки. Ними стануть українка Катерина Монзуль та француженка Стефані Фраппар.

В УАФ зазначають, цікавим є те, що працюватимуть вони на поєдинках суперників збірної України у груповому раунді Євро-2020. Так, 27 березня Фраппар проведе матч відбору ЧС-2022 Нідерланди — Латвія в Амстердамі, а 28-го числа Монзуль судитиме зустріч Австрія — Фарерські острови у Відні.

"Хоча вони вже працювали на кількох важливих поєдинках у чоловічих змаганнях, уперше проводити кваліфікацію чемпіонату світу є особливою подією, і тут є чим пишатися. Фраппар і Монзуль дуже багато працювали останніми роками, і ці призначення є визнанням їхньої чудової роботи", — зазначив голова Комітету арбітрів ФІФА П'єрлуїджі Колліна.

На бокових лініях Монзуль допомагатимуть судити також українці — Олександр Жуков та Віктор Матяш. Четвертий суддя — Денис Шурман.

Зазначається, що Катерина Монзуль, яка працювала у фіналі чемпіонату світу серед жінок 2015 року, проводить багато матчів у Прем'єр-лізі України й часто запрошується на єврокубкові турніри та змагання національних збірних.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: