fbpx
Сьогодні
19:09 27 Бер 2021

Активісти UAnimals запустили нову кампанію із захисту домашніх тварин

Фото: UAnimals

Український зоозахисний рух UAnimals представив нову кампанію, в якій закликав не викидати домашніх тварин на вулицю.

«Вони передумали», «Я став немодним», «Вони від мене втомилися», «Їм хотілося трохи іншого», «Я просто набрид» — ці та ще безліч причин, за якими домашні тварини опиняються на вулиці.

Зоозахисники з UAnimals спільно з рекламним агентством BBDO Ukraine запустили нову кампанію, в якій запропонували людям уявити себе на місці залишених тварин #якщозтобоютак. Автор фотографiй для проєкту — український фотограф Юлія Вебер.

UAnimals ззахист домашніх тварин

Фото: UAnimals

«На жаль, щорічно відсоток викинутих домашніх тварин зростає шаленими темпами. Сьогодні більшість вуличних собак і котів колись були домашніми або народженими від домашніх тварин», — сказано у заяві UAnimals.

«Так вийшло, що пару років тому ми не без вагань взяли у зооволонтера Юлії Міл кішку. Потім ще одну. Попри тісне спілкування, я Юлю майже рік не читала. Було дуже важко читати історії тварин, які шукають дім. Особливо історії тих, кого вже викинули їх же власники. Таких тварин прив'язують до дерев в лісах, залишають в коробках вздовж траси, просто викидають на смітник. Перша взята нами кішка саме так була викинута в міцно зав'язаному пакеті», — пояснила свою участь в роботі над кампейном фотограф Юлія Вебер.

UAnimals ззахист домашніх тварин

Фото: UAnimals

«Проєкт #якщозтобоютак — не спроба нав'язати некомфортний для багатьох знак рівності. Не буду брехати, я і сама не впевнена, де саме б його поставила. Це, скоріше, запрошення до діалогу із самим собою і роздумів про те, що можна вести себе гуманно навіть тоді, коли нам (мені, тобі, вам) від цього трохи незручно», — додала вона.

Також в межах кампанії можна буде познайомитися з реальними історіями тварин, почути відповіді на важливі питання від зоопсихолога і президента всеукраїнської організації Зоосвіт Олени Гоєнко.

UAnimals ззахист домашніх тварин

Фото: UAnimals

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: