fbpx
Сьогодні
16:10 27 Бер 2021

На Закарпатті викрили паліїв трави за допомогою дрона: фото

На Закарпатті активісти з ініціативної молодіжної групи "Свалявщина" зафіксували із допомогою квадрокоптера перших паліїв сухої трави, зняли їх на відео та передали їхні дані поліції.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив активіст молодіжної групи "Свалявщина" Василь Петрус.

За його словами, інцидент стався 25 березня, це був перший виліт на дроні з метою патрулювання території.

палії трави пожежа закарпаття

"Ми просто вилетіли зранку, і буквально одразу ж зафіксували на полі трьох дорослих чоловіків, один із них був із сином, вони палили траву. Поруч із тим полем ліс. Ми підлетіли ближче з дроном, чоловіки помітили це, один із них почав тікати на своєму транспортному засобі. Нам вдалося зняти на відео і його, і його скутер, і двір, куди він на ньому заїхав", – розповів Петрус. Він додав, що всі ці дані згодом передали в поліцію.

палії трави пожежа закарпаття

Як підтвердили в поліції, наразі поліцейські перевіряють даний факт підпалу та вивчають відео.

Також, як повідомив Петрус, ініціативна група продовжуватиме патрулювання місцевості в Свалявській та Неліпинській тергромадах.

палії трави пожежа закарпаття

"Інформація про наші дії за допомогою соцмереж та сарафанного радіо швидко поширюється в громаді, ми маємо надію, що люди звернуть увагу, та цьогоріч у нас буде менше підпалів сухої рослинності", – каже активіст.

палії трави пожежа закарпаття

Патрулювати територію мають намір щодня. В організації є 25 молодих людей, восьмеро із них мають сертифікати пілотів дронів, які отримали на навчаннях в рамках грантового екологічного проєкту. Проводитимуть також спільні патрулювання із представниками ДСНС та лісівників.

палії трави пожежа закарпаття

Ініціативна група відслідковуватиме також та виявлятиме факти несанкціонованого вивезення сміття на території своїх громад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: