fbpx
Сьогодні
16:20 27 Бер 2021

Арестович вважає, що відновлення активних бойових дій на Донбасі є "тупиковим шляхом"

Коллаж: "Восточный вариант"

Загибель військових під Шумами є трагічним порушенням режиму припинення вогню на Донбасі, але сам режим продовжує діяти. Якщо "почати стріляти" – загиблих будуть десятки кожного місяця.

Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" заявив спікер української делегації в ТКГ, радник глави ОП Олексій Арестович.

"Сказати, що не існує (тим, більше, не існує юридично) режиму припинення вогню – це було б невірно. Ми маємо бути точними. Дуже трагічна і резонансна подія. Ми маємо бути точними, і точно це звучить так: де-юре він зберігається, цей режим. Те, що відбулося сьогодні, ми трактуємо як грубе порушення режиму порушення вогню. Не скасування режиму, а грубе порушення", – сказав він.

За словами Арестовича, головна мета української влади зараз – повернення до дотримання режиму припинення вогню.

Він також озвучив статистику втрат України на Донбасі. Так, за 2020 рік там було вбито 45 і поранено 317 захисників України, від початку 2021 року – 21 особу вбито і 75 поранено.

"Якщо порівняти з будь-яким періодом будь-яких попередніх років, це зменшення кількості загиблих майже в 5 разів за відповідний період. Кількість обстрілів зменшилася, за різними підрахунками, у від 10 до 15 разів. Те, що відбувається з початку року – це прикра така тенденція на переривання цього безпрецедентного періоду режима припинення вогню. Безпрецедентного, якщо дивитися на історію сучасних військових конфліктів", – сказав Арестович.

"Якщо, як деякі гарячі голови кажуть, знову починати стріляти – це будуть десятки загиблих щомісяця. Це тупиковий шлях, я одразу хочу це заявити", – додав він.

Нагадаємо, учора під Шумами внаслідок мінометного обстрілу загинуло четверо військовослужбовців, ще двоє поранено.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: