fbpx
Сьогодні
09:17 26 Бер 2021

Україна почне використовувати вакцину CoronaVac тільки після лабораторного контролю, – Ляшко

English version here

Вакцина проти коронавірусу CoronaVac, яка прибула в Україну, перед використанням пройде десятиденний лабораторний контроль.

Про це в ефірі ТСН сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

"В Україну завезли 215 тисяч доз вакцини CoronaVac. Вона потребує двох щеплень. Зараз вакцина пройде десятиденний лабораторний контроль. Якщо після цього її допустять, вона використовуватиметься. Але використовуватимуть чітко ті 215 тисяч доз на два щеплення. Спочатку зроблять перше щеплення, а потім через 24 дні – друге", – розповів Ляшко.

Стосовно того, чому прибуло саме 215 тисяч доз вакцини, за його словами, це – запитання до компанії-постачальника.

"За несвоєчасні поставки ця компанія сплачує штрафні санкції. Але ми надіємося, що найближчим часом буде виконаний контракт, а це – 1,9 млн доз вакцини", – зазначив головний санітарний лікар.

Як повідомляла Рубрика, 25 березня в аеропорту "Бориспіль" приземлився літак із першою партією вакцини китайської компанії Sinovac Biotech.

Раніше анонсувалося, що перша партія вакцин Sinovac Biotech надійде у березні. В першому транші очікувалися 700 тис. доз. Загалом компанія має поставити 1,9 млн доз препарату.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: