fbpx
Сьогодні
12:35 26 Бер 2021

Китай вимагає, щоб Україна захистила інтереси китайських інвесторів щодо підприємства "Мотор Січ"

English version here

МЗС Китаю заявляє, що "взяло до відома" заяви української влади про повернення "Мотор Січі" у держвласність і вимагає захистити інтереси китайських компаній та інвесторів.

Про це заявила офіційна представниця МЗС КНР Хуа Чуньїн, пише "Українська правда".

"Ми взяли до відома відповідні заяви (щодо повернення "Мотор Січі" у держвласність – ред.). Китай вимагає, щоб Україна захищала законні права і інтереси китайських компаній та інвесторів відповідно до закону і належним чином вирішувала пов'язані з цим питання", – підкреслили у китайському МЗС.

Як повідомляла Рубрика, 23 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони від 11 березня щодо заходів захисту національних інтересів у сфері авіаційних двигунів.

11 березня на засіданні РНБО прийняли рішення про повернення у власність держави ПАТ "Мотор Січ" "в законний спосіб найближчим часом", люди, які вкладали кошти в підприємство, отримають компенсацію.

25 березня Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов стверджує, що "Мотор Січ" повернеться в державну власність, однак про націоналізацію підприємства не йдеться.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: