fbpx
Сьогодні
11:44 26 Бер 2021

Депутати Європарламенту обурені санкціями України через їхні візити до окупованого Криму

Французькі євродепутати, на яких Україна наклала санкції за поїздку до Криму, вважають їх незаконними та збираються поскаржитись на такі дії президенту Європарламенту.

Таку заяву від імені трьох європарламентарів опублікувала Вірджині Жорон на сайті фракції "Ідентичність та демократія", пише "Європейська правда".

Жорон та її колеги Філіп Олів'є та Жан-Лен Лакапель вважають, що вони нагадують "тиск на парламентарів, що діють у рамках свого мандату".

"Право парламентарів вільно формувати свою думку щодо ситуацій, з якими вони мають справу, є ключовим принципом будь-якого демократичного парламенту. Це включає і свободу пересування для депутатів та відмову від будь-якого примусу", – пишуть вони.

Депутати додають, що разом з Тьєррі Маріані, який під сакнціями ще з 2015 року, звертатимуть увагу президента Європарламенту на цей "замах цей ключовий принцип, необхідний для виконання ними своїх повноважень".

Як повідомляла Рубрика, президент України Володимир Зеленський ввів у дію санкції Ради національної безпеки та оборони проти кількох французьких євродепутатів, які їздили до окупованого Криму – поруч із санкціями проти майже сотні російських компаній та фізичних осіб.

У документі не згадується причина для запровадження санкцій проти зазначених осіб, та найімовірніше це – візит до окупованого Криму влітку 2020 року, для спостереження за голосуванням щодо поправок до Конституції РФ. Делегацію очолював депутат Європарламенту, член комітету у закордонних справах, президент Асоціації "Франко-російський діалог" Тьєррі Маріані.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: