fbpx
Сьогодні
22:50 25 Бер 2021

Я радий, що не постраждав ніхто, крім будівлі, - Геращенко про події на Банковій

Заступник міністра МВС Антон Геращенко назвав протести під Офісом Президента минулої суботи "насильницькою акцією", однак визнає, що більшість учасників були мирними.

Про це він сказав у програмі "Право на владу".

"Конституція України гарантує кожному громадянину право на мирний протест. Але ті події, які розгортались під Офісом Президента минулої суботи, не можна назвати мирним протестом. Його першочергово планували, як акцію насильства. Метою такого протесту було – залякати народ України та законно обрану владу. Перед подіями на Банковій мітингарі закликали приєднуватися до акції і брати з собою бинти та джгути, з натяком на те, що буде бійня", – заявив Антон Геращенко.

Заступник міністра розповів, що місяць тому поліція не пустила мітингарів в будівлю Офісу Президента. Місяць тому перед цією будівлею ще були атракціони та розваги для дітей. Тоді правоохоронців били, забризкували сльозогінним газом та зривали шоломи. І як підсумок в усьому звинуватили поліцію, що правоохоронці не пустили мітингарів на площу перед Офісом.

"Наступна акція була мирною – ми аплодували мирним мітингарям. Але цього разу організатори акції запланували її проведення на нічний час, щоб у темноті приховувати свої обличчя та нападати на стіни, які не дають відсічі. Однак, цього разу ми розуміли, якщо поліція діалогу не вмовить частину мітингарів не нападати на поліцію, то правоохоронці не повинні чіпати протестувальників", – зазначив заступник міністра.

Водночас Антон Геращенко подякував мирним мітингувальникам: "Акції протесту чи мітинги – це ваше конституційне право і ми будемо його захищати. Однак, ми категорично проти будь-яких актів насильства чи кровопролиття. Я радий, що минулої суботи не постраждав ніхто, крім будівлі. Але ці речі можна замінити чи відмити".

Заступник міністра закликав усіх виходити на вулиці та висловлювати свою думку, як це було на Майдані, якщо виникає така потреба. Однак, робити це потрібно мирно, адже "підривати основи держави на сьогодні потреби немає".

Як повідомляла Рубрика, ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та намагалися підпалити будівлю.

У Авакова назвали Порошенка відповідальним за "провокацію під Офісом президента".

У МВС повідомили, що у поліції розпочали кримінальне провадження щодо учасників мітингу на підтримку Стерненка.

У Офісі Президента завданні збитки оцінюють на щонайменше 2 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: