fbpx
Сьогодні
14:58 25 Бер 2021

Тариф на медичну допомогу при пологах збільшили до 10,3 тисяч гривень

Тариф на допомогу при пологах в рамках Програми медичних гарантій на 2021 рік збільшено до 10 382 грн.

Про це повідомляє Національна служба здоров'я у Фейсбук.

"У цьому році ми збільшили тариф на надання допомоги при пологах. Тариф визначається як ставка на пролікований випадок і становить 10 382 гривні. Наша мета – безпека матері та дитини. Тому оплачуватимемо за підвищеним коефіцієнтом тим медичним закладам, які можуть забезпечити надання комплексних послуг вагітній, породіллі та новонародженому. Тобто мають договір як на надання медичної допомоги при пологах, так і медичної допомоги новонародженим", – повідомили в НСЗУ.

На надання медичної допомоги при пологах Національна служба здоров'я законтрактувала 399 медичних закладів. І вони вже отримали понад 1,8 млрд грн.

До безоплатного пакета допомоги при пологах включено:

  • медичну допомогу при неускладнених та ускладнених пологах, зокрема, кесаревому розтині;
  • забезпечення можливості проведення партнерських пологів;
  • зниження больових відчуттів у жінки під час пологів, зокрема епідуральну анестезію;
  • лабораторні дослідження та інструментальні обстеження у цілодобовому режимі, інтенсивна терапія матері і новонародженого та забезпечення їхнього цілодобового транспортування, у разі ускладнень;
  • вакцинацію новонародженого, згідно з Календарем профілактичних щеплень;
  • лікарські засоби з Нацпереліку та витратні матеріали, а також ті лікарські засоби, що закуповуються МОЗ в централізованому порядку;
  • харчування під час перебування у стаціонарі.

Також у Програмі медичних гарантій у цьому році впроваджується новий пакет – "Ведення вагітності в амбулаторних умовах".

Окрім цього, як поінформували в Нацслужбі здоров'я, зросте тариф на надання перинатальної допомоги.

"За надання допомоги дітям, які народились масою тіла до 1500 г, у 2020 році встановили найвищий тариф – 98,5 тис. грн. У першому кварталі 2021 року цей тариф зберігається.

З 1 квітня цього року цей тариф зросте. Тариф на медичні послуги з надання медичної допомоги новонародженим у складних неонатальних випадках визначається як ставка на пролікований випадок та становить 113 725 гривень за надання медичної допомоги новонародженим з масою тіла до 1 500 грамів та 25 115 гривень за надання медичної допомоги новонародженим з масою тіла 1500 грамів і більше", – йдеться у повідомленні.

Спеціалізований заклад, який уклав договір з НСЗУ на надання медичних послуг за цим пріоритетним напрямом, має відповідати наступним вимогам:

  • мати відділення інтенсивної терапії для лікування найбільш хворих немовлят,
  • мати відділення постнатального догляду для лікування та виходжування передчасно народжених дітей та хворих новонароджених,
  • мати кабінет катамнестичного спостереження,
  • забезпечувати консультування немовлят широким спектром вузьких спеціалістів.

До ставки на пролікований випадок застосовується коригувальний коефіцієнт за готовність закладу надавати медичну допомогу виїзною неонатальною бригадою при перевезенні новонароджених з інших закладів охорони здоров'я в межах області та до національних закладів охорони здоров'я.

Національна служба здоров'я на надання медичної допомоги новонародженим у складних випадках законтрактувала 121 медичний заклад. Станом на сьогодні, вони отримали від НСЗУ за надання цієї медичної послуги понад 1 млрд грн.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: