fbpx
Сьогодні
20:10 25 Бер 2021

Нардеп звернувся до Шмигаля, Венедіктової та Денісової щодо заборгованості по зарплаті для шахтарів Торецька

Народний депутат Дмитро Лубінець звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Генпрокурора Ірини Венедиктової та Омбудсмена Людмили Денісової через невиплату зарплати на шахті в Торецьку.

Як пише "Східний варіант", відповідне звернення він зробив після репортажу видання.

Зазначається, що власники приватної шахти "Святої Матрони Московської" у місті Торецьку Донецької області не виплачують працівникам зарплату з серпня 2019 року.

"Про критичну ситуацію, що склалася з виплатою зарплати шахтарям, йдеться в сюжеті журналіста онлайн-видання "Східний Варіант" Дениса Казанського", – йдеться у зверненнях голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

"Так, з відеоматеріалу стає зрозумілим, що заробітна плата нараховується, але не виплачується, на шахті також виявлені проблеми з перерахуваннями до пенсійного фонду, ЄСВ, аліментів та інше. Все це відбувається попри те, що шахта постійно працює, вугілля відвантажується і продається.
Зі слів журналіста, люди навіть не намагаються самостійно вплинути на ситуацію, оскільки зневірилися та бояться боротися за свої права. Їх численні звернення до державних органів та органів місцевого самоврядування, а також відкриті кримінальні справи жодних результатів не дали. Оскільки іншої роботи немає, люди або змирилися і чекають, або ж їдуть з міста у пошуках кращої долі. Єдиним виходом із ситуації, що склалася, вбачається можливість розриву договору оренди із компанією «Кол Енерджі» та передачі шахти іншому відповідальному власнику", – зазначає Лубінець.

Народний депутат закликав уповноважені органи вжити всіх можливих заходів відповідного реагування для усунення порушень прав шахтарів приватної шахти "Святої Матрони Московської", зокрема, провести перевірку причин затягування розслідування вже порушених відповідних кримінальних справ та притягнути винних осіб до відповідальності, вжити заходів щодо активізації та об'єктивності їх проведення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: