fbpx
Сьогодні
08:58 25 Бер 2021

Індія призупинила експорт вакцини AstraZeneca, щоб задовольнити внутрішній попит, - Reuters

Індія тимчасово призупинила основний експорт вакцини проти коронавірусу AstraZeneca (CoviShield), щоб задовольнити внутрішній попит на тлі нової хвилі пандемії в країні.

Про це пише Reuters з посиланням на власні два джерела, повідомляє "Громадське".

Одне з джерел зазначає, що цей крок вплине також на поставки вакцин в межах глобальної ініціативи COVAX, за якою її мають отримати понад 180 країн світу.

Наразі індійський виробник вакцини проти коронавірусу Serum Institute, який виготовляє препарат AstraZeneca, поставив програмі 17,7 мільйона доз, а Індія загалом — 60,5 мільйона.

На сайті міністерства закордонних справ Індії вказано, що вакцини вже перестали експортувати через розширення власних зусиль з імунізації населення.

"Все інше відійшло на другий план, принаймні на деякий час. Ніякого експорту до тих пір, поки ситуація в Індії не стабілізується. Уряд не стане йти на це, поки так багато людей потребують вакцинації в Індії", — кажуть джерела.

Згодом у Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) підтвердили інформацію про те, що Індія, швидше за все, затримає поставки вакцини AstraZeneca для COVAX на березень і квітень.

"Ми розуміємо, що поставки вакцин проти COVID-19 в країни з низькими доходами, які беруть участь в програмі COVAX, ймовірно, зіштовхнуться із затримками та не отримають експортні ліцензії на наступні дози вакцини проти COVID-19, вироблених Індійським інститутом сироватки (SII)", — йдеться у заяві ЮНІСЕФ.

Водночас там переконують, що ведуть переговори з урядом Індії, щоб забезпечити поставки "якомога швидше".

Як повідомляла Рубрика, міністр охорони здоров'я України нещодавно говорив про "певні труднощі" з отриманням цієї вакцини.

"Ці труднощі виникають не тільки в Україні, це відбувається по всьому світу. Це відбувається тому, що потужності фармвиробників, які безпосередньо виготовляють вакцини, (не вистачає — ред.)", – зазначав Степанов.

 

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: