fbpx
Сьогодні
22:11 24 Бер 2021

Збиття літака МАУ: США пообіцяли допомогти Україні притягнути Іран до відповідальності

Фото Reuters

США мають намір допомогти Україні притягнути Іран до відповідальності за збитий в небі над Тегераном «Боїнг» «МАУ» і загибель екіпажу і пасажирів.

У готовності американських компетентних органів до співпраці українським колегам заступник міністра закордонних справ України Євгенія Єніна запевнив спецпредставник Держдепартаменту США по Ірану Роберт Маллі в ході телефонної розмови в середу, 24 березня.

«Роберт Маллі висловив солідарність з сім'ями і близькими жертв катастрофи, підтвердив готовність залучити необхідну підтримку компетентних органів США для притягнення Ірану до відповідальності за збиття українського літака», – повідомили в МЗС.

Співрозмовники обговорили опублікований Іраном остаточний звіт про розслідування безпекових аспектів катастрофи рейсу PS752.

Євгеній Єнін констатував, що Іран не провів технічне розслідування належним чином, а значить, в звіті не відображено ряд важливих фактів.

«Заступник міністра наголосив на важливості забезпечення неупередженого судочинства як частини боргу Ірану перед жертвами цієї трагедії», – йдеться в повідомленні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 5 січня 2021 року повідомив, що Україна отримала від Ірану проєкт технічного звіту за обставинами катастрофи літака і має до кінця лютого підготувати свої зауваження.

20 лютого в Ірані заявили про завершення розслідування у цій справі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: