fbpx
Сьогодні
22:34 24 Бер 2021

Єрмак заявив, що є тенденція до ескалації обстановки на Донбасі

Фото: ОПУ

Україна у рамках Тристоронньої контактної групи та на рівні політичних радників країн "Нормандської четвірки" підтверджує свою прихильність домовленостям від 22 липня 2020 року про введення режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, інформує Інтерфакс-Україна.

"На минулій відеоконференції політичних радників "нормандського формату", яка пройшла 18 березня, ми закликали негайно скликати – у будь-який час, у будь-якому форматі – позачергове засідання підгрупи ТКГ з безпеки, на якому сторони підтвердили б, що є готовність до повернення до повноцінного режиму припинення вогню", – сказав Єрмак.

Глава Офісу президента України повідомив, що російська сторона "відмовилася від участі в позачерговому засіданні підгрупи з безпеки, своєю чергою, українська сторона подала документи, що підтверджують цей факт".

За словами Єрмака, поки не можна говорити про те, що перемир'я зірвалося, "але є тенденція до ескалації обстановки унаслідок озброєних провокацій з боку незаконних озброєних формувань ОРДЛО, на які Україна вимушена точково відповідати".

Він також додав, що "більшість смертей українських військових останнім часом відбувалося унаслідок роботи в ОРДЛО снайперів, за що має бути введена відповідальність".

Нагадаємо, партія "Справедлива Росія – За правду" заявила про плани відкрити в окупованому Донецьку своє представництво, щоб допомагати жителям Донбасу з отриманням російського громадянства, а тим, хто вже отримав паспорт РФ – "допомагати з реалізацією соціальних, виборчих і конституційних прав".

Зазначимо, що "Справедлива Росія" має свою фракцію в Держдумі РФ.

Нагадаємо, українська делегація у Тристоронній контактній групі вийшла з-за столу перемовин, тому що до засідання ТКГ попри попередження Росія залучила засуджену за тероризм "експертку" Майю Пирогову. В Україні її засудили до 10 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: