fbpx
Сьогодні
10:39 24 Бер 2021

У 2021 році МОЗ планує закупити 7,9 млн доз covid-вакцини

English version here

Фото un.org

Міністерство охорони здоров'я планує до кінця року закупити 7,89 мільйона доз вакцини від COVID-19 на 4 мільярди гривень для вакцинування 3,95 мільйона осіб.

Про це повідомляє організація StateWatch, яка проаналізувала бюджетну програму МОЗ "Проведення вакцинації населення від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" на поточний рік.

Інші бюджетні програми МОЗ не передбачають закупівлю вакцини проти COVID-19.

Середні витрати, закладені в бюджетній програмі на закупівлю вакцини від COVID-19 для однієї особи, становлять 504 гривні. Утім ані виробник, ані назва вакцини, на які розраховують у МОЗ, не зазначені.

"Наразі неможливо зрозуміти, скільки загалом коштів сплачено з бюджету за вакцину і кому саме, адже така інформація не розкривається МОЗ", – уточнив голова StateWatch Гліб Канєвський.

Станом на кінець березня в Україну доставили лише 500 тисяч доз індійської вакцини Covishield, ціну на яку в МОЗ не розкривають.

Нагадаємо, у кінці грудня МОЗ сплатило близько мільярда гривень приватній фірмі "Лекхім" за постачання китайської вакцини CoronaVac, яка досі не поставлена в Україну. Вакцина з Китаю має бути поставлена до кінця травня, інакше "Лекхім" поверне мільярд.

10 березня китайську вакцину Sinovac було офіційно зареєстровано в Україні.

Сьогодні ж стало відомо, що група компаній "Лекхім" планує здійснити поставку першої партії вакцин Sinovac Biotech вже 25 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: