fbpx
Сьогодні
16:18 24 Бер 2021

Німеччина закликає закупити російську вакцину "Спутник V" для Євросоюзу

Фото Reuters

Німеччина закликає Європейську комісію розпочати спільні закупівлі російської вакцини "Спутник V" для країн Європейського союзу.

Про це заявив на брифінгу в Берліні офіційний представник уряду Німеччини, повідомляє "Українська правда" з посиланням на Politico.

"Ми попросили Комісію розпочати процедуру закупівель для "Спутник V", – сказав чиновник, додавши, що "зараз ми бачимо, що Комісія перебуває у процесі запуску цієї процедури".

Чиновник сказав, що Комісія повинна спочатку отримати думку столиць країн ЄС, щоб побачити, які країни зацікавлені в купівлі російської вакцини, перш ніж починати переговори за контрактом про кількість доз.

Європейське агентство з лікарських засобів (ЄMA) отримало перший набір даних про російську вакцину на початку цього місяця, коли Росія подала заявку на схвалення препарату в Європі.

Глава ЄMA заявив у вівторок, що регулюючий орган готується проінспектувати об'єкти в Росії, де виробляється вакцина. Неясно, які терміни ухвалення ЄMA рішення щодо російської вакцини.

Німецький чиновник сказав, що перші кроки процедури закупівель в ЄС можуть початися, поки йдуть перевірки.

"Ми вважаємо, що цей процес може початися зараз, поки триває розгляд регулюючих органів. Ми вважали б правильним, якби переговори були розпочаті негайно", – пояснив він.

Однак чиновник додав, що офіційні переговори з Росією ще не почалися.

"Я вважаю, що в найближчому майбутньому це питання також буде знову обговорюватися в політичному плані", – сказав він, маючи на увазі потенційні дискусії між лідерами ЄС на віртуальному саміті ЄС у четвер і п'ятницю.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: