fbpx
Сьогодні
18:25 24 Бер 2021

КСУ відмовився відкривати провадження щодо призначення Шкарлета міністром

Фото: МОН

Перша колегія суддів Першого сенату Конституційного Суду відмовилась відкривати провадження у справі про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки.

Про це повідомляє пресслужба суду.

"Ухвалено постанову колегії суддів про відмову у відкритті конституційного провадження у справі. Питання про відкриття конституційного провадження у цій справі розглядатиметься на засіданні Великої палати суду", – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, група народних депутатів оскаржила у Конституційному Суді постанову Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти.

Після цього пресслужба Конституційного Суду опублікувала подання народних депутатів стосовно оскарження постанови Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Автори клопотання просять визнати неконституційною вище зазначену постанову "у зв'язку з порушенням встановленої Конституцією процедури її прийняття".

Парламентарії наголошують, що "нелегітимне обрання та перебування Шкарлета на посаді міністра освіти і науки та у складі Кабінету Міністрів зумовлює значні негативні наслідки як для вітчизняної освіти та науки, так і для держави та суспільства загалом".

Окрім того, як вважають народні депутати, перебування Шкарлета у складі Кабінету Міністрів "ставить під сумнів легітимність діяльності вищого органу у системі органів виконавчої влади".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: