fbpx
Сьогодні
15:44 24 Бер 2021

Кабмін затвердив норми, які дозволять влаштовувати кейтеринг у навчальних закладах

Фото: facebook/Андрій Отрішко

Кабінет Міністрів України затвердив норми і порядок організації харчування в навчальних закладах і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, якими, зокрема, дозволяється влаштування кейтерингу.

Відповідну постанову уряд ухвалив з одноденним доопрацюванням на засіданні в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з текстом документа, засновники і керівники навчальних закладів та дитячих закладів оздоровлення і відпочинку можуть обрати найефективнішу модель організації харчування – кейтеринг, який має відповідати всім вимогам щодо безпечності харчових продуктів.

Крім цього, передбачено структуру харчування, що базується на рекомендаціях Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо принципів здорового харчування, з урахуванням фізіологічних потреб дітей. Також встановлено обмеження за продуктами, що містять сіль, цукор і жири.

Встановлено перелік продуктів, які заборонено використовувати, зокрема снеки, м'ясні і рибні продукти промислового виробництва, каву, солодкі газовані напої.

Зазначено також перелік продуктів, які мають бути в щоденному раціоні учнів: злакові, овочі, фрукти, ягоди та молочні продукти.

Водночас якщо у дитини є довідка від сімейного лікаря або педіатра про деякі дієтичні потреби, навчальний заклад зобов'язаний організувати окреме харчування для цієї дитини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: