fbpx
Сьогодні
09:39 24 Бер 2021

Діалог щодо залучення України до європейського "зеленого" курсу почнеться вже у квітні, - Стефанішина

Офіційний діалог щодо залучення України до європейського зеленого курсу (ЄЗК) розпочнеться наприкінці квітня.

Про це сказала віцепрем'єр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на онлайн-брифінгу у вівторок, повідомляє "Укрінформ".

"Ми провели достатньо велику аналітичну роботу, за результатами якої вже в кінці квітня розпочнеться офіційний діалог щодо залучення України до європейського зеленого курсу", – сказала Стефанішина.

Вона поінформувала, що цей діалог складатиметься з інструментів бюджетного фінансового планування як в Україні, так і в ЄС, окрім того, будуть обговорюватися регуляторні питання стосовно торгівлі, питання залучення України до альянсів, які дадуть можливість нашим підприємцям, урядовцям, керівникам відповідних органів та експертам долучатися до формування відповідних політик на континенті.

За словами Стефанішиної, Україна вже долучилася до Альянсу сировинних матеріалів, Акумуляторного та Водневого альянсів.

Вона подякувала вітчизняному бізнесу за проактивну позицію у цьому напрямку.

У цьому контексті віцепрем'єр відзначила, що завдяки активній взаємодії бізнесу і влади Україна визнана однією з пріоритетних країн для розвитку водневої економіки.

"Так само ми ведемо активні переговори щодо ініціатив у рамках Акумуляторного альянсу", – повідомила вона.

На переконання Стефанішиної, це дуже важливі рішення, які сприяють зміцненню довіри і фізичному зшиванню України з Європейським Союзом та просуванню в напрямку інтеграції до внутрішнього ринку ЄС.

Зазначимо, що європейський "зелений" курс – це програма дій, в центрі якої амбіційний план переходу до кліматично нейтральної Європи до 2050 року.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: