fbpx
Сьогодні
14:20 23 Бер 2021

У Львові дитяча лікарня отримала ліцензію на трансплантацію органів та паліативну допомогу

Міська дитяча клінічна лікарня Львова отримала ліцензію на трансплантацію органів та паліативну допомогу. Тут готові вже в цьому році провести першу операцію.

Про це йдеться у повідомленні Львівської міської ради.

"Ми ведемо дотрансплантаційну підготовку дитини та післятрансплантаційне спостереження. На жаль, саму трансплантацію, у зв'язку з недосконалим українським законодавством, до минулого року проводили закордоном — маємо контакти з Бельгією, Варшавою.

Але на сьогодні ми вже готові проводити ці трансплантації в нас, і ми станемо першою клінікою у західній Україні, яка буде проводити такі трансплантації", — сказав Дмитро Квіт, головний лікар дитячої лікарні.

У Львові вже цього року хочуть провести першу дитячу трансплантацію на базі міської дитячої лікарні. Саме ця лікарня — одна із небагатьох в країні, яка вже понад 10 років займається трансплантацією, зокрема печінки у дітей.

На минулому тижні Рубрика повідомляла, що міністр Степанов вважає, що Україна може досягти трансплантаційної незалежності за три роки й українці не будуть змушені їздити за кордон, щоб врятувати життя.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: