fbpx
Сьогодні
22:25 23 Бер 2021

Кулеба заявив, що війну в Донбасі можна завершити за тиждень

Війну на сході України можна закінчити за тиждень, але без "зеленого світла" з боку Москви просування в питанні врегулювання конфлікту в Донбасі є неможливим.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав в інтерв'ю словацькому виданню "Tyžden", текст якого наводить пресслужба МЗС.

"Якщо Москва політично вирішить дотримуватися власних обіцянок – а вони багато разів говорили, що Донбас має залишитися частиною України – і вирішить вивести свої війська, конфлікт може бути вирішений легко і досить швидко. Якщо Росія погодиться зробити це завтра, конфлікт буде завершено за тиждень", – заявив глава МЗС.

При цьому Кулеба додав, що питання полягає в тому, скільки часу знадобиться для того, щоб змусити Росію погодитися припинити конфлікт.

"Способи виведення військ, способи проведення виборів без участі Москви, давно все це детально продумано. Тому нам слід запитувати себе не, скільки часу знадобиться для припинення конфлікту, а скільки часу потрібно, щоб змусити Росію погодитися його припинити", – пояснив Кулеба.

Нагадаємо, українська делегація у Тристоронній контактній групі вийшла з-за столу перемовин, тому що до засідання ТКГ попри попередження Росія залучила засуджену за тероризм "експертку" Майю Пирогову. В Україні її засудили до 10 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: