fbpx
Сьогодні
13:58 23 Бер 2021

Чорнобильську зону зроблять туристичним "магнітом" з покращеною інфраструктурою

Чорнобильська зона стане одним із туристичних "магнітів" України.

Про це повідомив перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Богдан Боруховський в ефірі програми "Официальный разговор" телеканалу "Дом", пише "Укрінформ".

За його словами, туристичні "магніти" передбачають наявність інфраструктури – доріг, кафе і ресторанів, готелів. Зважаючи на те, що Чорнобиль – популярний туристичний об'єкт, все це там вже є. Але цю інфраструктуру покращуватимуть.

"Вже зараз там є готелі. Вони слабкі за "зірками", але чисті й акуратні. Там є їдальня, яка схожа на справжню радянську їдальню. Там смачно і всім подобається. Ми будуємо дороги. У цьому році будуть відновлені всі дороги до основних локацій. Ми робимо новий проєкт КПП, де потрібно поліпшити сервіси – щоб можна було швидко пройти пропускний пункт, відпочити, поїсти", – зазначив Боруховський.

За його словами, для розвитку інфраструктури в Чорнобилі вже підготовлені відповідні проєкти, й інвестори зацікавлені в них.

Заступник міністра також підкреслив, що в планах Кабміну – збільшувати потік туристів щорічно вдвічі. У 2019-му, до пандемії коронавірусу, Чорнобиль відвідало 130 тис. осіб, більшість із них – іноземці.

Водночас Чорнобильська зона – це не тільки туризм, а й унікальне місце, де 35 років природа розвивається самостійно, зазначив чиновник.

"Там є 10 км зони відчуження, де динамічно розвивається індустріальний кластер. Є об'єкти, які будуються державою для поховання ядерних відходів, небезпечних відходів; є інвестпроєкти, які спрямовані на "зелену" енергетику. Також це найбільший нацпарк – 234 тис. га. Це радіологічний біосферний заповідник, де 35 років природа розвивається без людини", – додав Боруховський.

Як повідомлялося, до 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи в Україні готують низку заходів. Частину з них проведуть у Прип'яті.

Як повідомляла Рубрика, в Україні розробляють проект Donbass travel, в рамках якого готуються туристичні маршрути по Україні для жителів окупованих районів.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: