fbpx
Сьогодні
10:58 22 Бер 2021

В Україні від коронавірусу почнуть вакцинувати сімейних лікарів

English version here

Фото Reuters

Відсьогодні в Україні стартує другий етап вакцинальної кампанії, на початку якого проти коронавірусу будуть вакцинувати сімейних лікарів.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу, повідомляє "Укрінформ".

"З 22 березня в Україні розпочинається чергова ланка другого етапу вакцинації – до організації щеплень окрім мобільних бригад додаються ще стаціонарні пункти щеплень у кількості 565 одиниць… З цього тижня ми переходимо до наступного кроку в межах другого етапу вакцинації — це імунізація сімейних лікарів, які безпосередньо контактують з хворими", – сказав глава МОЗ.

За його словами, загалом будуть розгорнуті 2,5 тис. пунктів щеплень. До складу такого пункту будуть входити лікар, 2 медпрацівники середньої ланки, реєстратор.

Також продовжиться вакцинація медпрацівників з першого етапу вакцинальної кампанії, додав міністр.

Він нагадав, що вакцинальна кампанія в Україні передбачає 5 етапів.

Водночас МОЗ передбачило можливість проведення двох етапів одночасно, що й відбуватиметься зараз.
Зокрема, на першому етапі щеплення проти коронавірусу отримують лікарі медзакладів, які надають допомогу хворим на COVID-19.

На другому етапі передусім вакцинуватимуть сімейних лікарів, які першими контактують з інфікованими. На цьому етапі вакцинальної кампанії планується охопити максимальну кількість працівників первинної медичної ланки.

Крім того, за словами Степанова, після доправлення нових партій вакцини до другого етапу вакцинальної кампанії будуть долучені працівники соціальної сфери, громадського здоров'я та люди віком за 80.

Вакцинація цієї категорії громадян, які вже попередньо записалися на щеплення через сімейних лікарів або через додаток "Дія" чи Контакт-центр МОЗ, має розпочатися з 29 березня.

Як повідомляла Рубрика, на брифінгу Степанов також пояснив, чому виникають труднощі з отриманням covid-вакцини.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: