fbpx
Сьогодні
19:34 22 Бер 2021

У "Слузі народу" заявили, що протест під ОПУ — це "перехід за межу"

Верховна Рада поки не ухвалила рішення про проведення позачергового засідання, присвяченого акції на підтримку Сергія Стерненка, що відбулася біля Офісу президента.

Про це в ефірі "Україна 24" розповіла народна депутатка від "Слуги народу" Галина Янченко. Також нардепка засудила поведінку учасників акції.

"Рішення про проведення позачергового засідання ще не ухвалене. Зараз голова Верховної Ради перебуває в закордонному відрядженні у Брюсселі. Тому під питанням, чи буде проведене таке засідання", – сказала "слуга народу".

За словами Янченко, "не зовсім правильним є твердження про те, що провести позачергове засідання – це дорога розкіш".

"Депутати все одно працюють, вони повинні приходити на пленарні засідання тоді, коли їх оголошують, апарат Верховної Ради також знаходиться на роботі. Рада на карантин не йшла, ми продовжуємо працювати в округах, комітетах, і за необхідності готові зібратися на позачергове засідання тоді, коли для цього буде зібрано 150 голосів або засідання буде ініційоване президентом", – зазначила вона.

Нардепка додала, що, якщо таке засідання відбудеться, "то реакція на таку акцію вандалізму повинна бути і від правоохоронних органів, і має бути політична заява".

"Коли люди говорять про те, що зібралися на мирний протест, і обмальовують, вибивають вікна в органах держвлади, це перехід за межу", – сказала Янченко.

Нагадаємо, ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та намагалися підпалити будівлю.

У Авакова назвали Порошенка відповідальним за "провокацію під Офісом президента".

У МВС повідомили, що у поліції розпочали кримінальне провадження щодо учасників мітингу на підтримку Стерненка.

У Офісі Президента завданні збитки оцінюють на щонайменше 2 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: