fbpx
Сьогодні
22:26 22 Бер 2021

У Раді зареєстрували проєкт постанови з осудженням подій на Банковій, — Корнієнко

Фото: Рубрика

Члени фракції "Слуга народу" зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови про засудження подій, що сталися під Офісом президента у суботу, 20 березня.

Про це заявив перший заступник глави фракції Олександр Корнієнко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Протягом короткого часу "народився" текст постанови, який сьогодні більш ніж 120 депутатів підписали, саме про осудження цих дій. Ця постанова також стосується вказівок керівникам МВС, ГБР, СБУ розібратися з цим якомога швидше … Ми б хотіли, щоб органи, які розслідують злочини у сфері національної безпеки та у сфері роботи топчиновників, поінформували нас про те, чи були факти прямої участі в цих хуліганських діях будь-яких депутатів або службовців", – сказав Корнієнко.

Згідно з інформацією на сайті парламенту, проєкт постанови №5295 "Про засудження подій, сталися 20 березня 2021 біля Офісу президента України" був зареєстрований 22 березня", але текст документа поки відсутній.

За словами Корнієнка, розглянути цю постанову Рада зможе не раніше ніж за кілька днів, адже голова Верховної Ради Дмитра Разумков наразі перебуває у відрядженні.

Нагадаємо, ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та намагалися підпалити будівлю.

У Авакова назвали Порошенка відповідальним за "провокацію під Офісом президента".

У МВС повідомили, що у поліції розпочали кримінальне провадження щодо учасників мітингу на підтримку Стерненка.

У Офісі Президента завданні збитки оцінюють на щонайменше 2 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: