fbpx
Сьогодні
12:18 22 Бер 2021

Мітинг на підтримку Стерненка: Кабмін очікує від МВС та СБУ правової оцінки дій мітингувальників

English version here

Фото: Самозахист

Кабмін очікує від МВС та СБУ надання правової оцінки неправомірних дій, які відбулись під Офісом Президента України 20 березня.

Про це йдеться у заяві на Урядовому порталі.

"Конституція України гарантує право громадян на мирне зібрання та демонстрації. Таке право — один зі стовпів сучасної представницької демократії. Водночас члени Кабінету Міністрів України рішуче засуджують вандалізм та наругу над державними символами під час акцій протесту", – ідеться у спільній заяві урядовців.

"Неправомірні дії, які відбулись під Офісом Президента 20 березня, є неприйнятними та суперечать європейським цінностям, що закріплені в Конституції України. Уряд закликає всіх громадян утримуватися від подібних дій та реалізовувати свої права виключно у мирний спосіб", – сказано в заяві.

Члени Кабінету міністрів очікують від МВС та СБУ проведення розслідування подій 20 березня та надання їм відповідної правової оцінки.

Як повідомляла Рубрика, ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та намагалися підпалити будівлю.

У Авакова назвали Порошенка відповідальним за "провокацію під Офісом президента".

У МВС повідомили, що у поліції розпочали кримінальне провадження щодо учасників мітингу на підтримку Стерненка.

У Офісі Президента завданні збитки оцінюють на щонайменше 2 млн гривень.

Також нагадаємо, що після акції на Банковій у пропрезидентській парламентській фракції "Слуга народу" вирішили ініціювати проведення позачергового засідання Верховної ради. Сьогодні ж стало відомо, що це засідання може відбутися 25 березня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: