fbpx
Сьогодні
14:28 22 Бер 2021

Міндовкілля розпочало велике заліснення України до 2030 року, - Абрамовський

Праліс у долині річки Чорний Черемош, НПП Верховинський

У Всесвітній день захисту лісів, який відзначають 21 березня, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів оголосило про початок великого заліснення України до 2030 року.

Про це повідомила пресслужба Міндовкілля з посиланням на очільника відомства Романа Абрамовського.

Зазначається, що через зміну клімату, посухи та поривчасті вітри дедалі частіше виникають лісові пожежі.

За даними міністерства, лише торік в Україні 2,5 тисячі пожеж знищили 75 тисяч гектарів лісу, це як 105 тисяч футбольних полів разом. Абрамовський наголосив, що найбільше шкоди завдали масштабні пожежі у Житомирській, Луганській та Харківській областях.

"На відновлення цих територій підуть роки. Тому наразі один з пріоритетів Міндовкілля – відновлення лісових територій. Лише за минулий рік лісівники висадили близько 180 мільйонів сіянців. Цього року плануємо не відставати від цієї цифри", – сказав міністр.

У повідомленні пресслужби відомства також зазначається, що торік уряд заборонив майже всі суцільні рубки у високогірних лісах Карпат, щоб зберегти "легені" Європи.

Також розроблено план запобігання лісовим пожежам у зоні відчуження та стратегія управління ландшафтними пожежами в Україні. Найближчим часом уряд планує ухвалити ці документи.

 

 

Роман Абрамовський розповів про бачення Міндовкілля у сфері реформи лісової галузі: "Нині Міндовкілля спільно з Держлісагентством напрацьовує план реформи галузі. Паралельно ми продовжуємо розвивати напрям продажу деревини на електронних аукціонах. Найближчим часом запрацює пілотний проєкт із продажу через такі аукціони обробленої деревини, яку виготовляють наші державні лісгоспи. Це створить конкурентні та прозорі умови на ринку".

За його словами, збереження лісів, їхнього біорізноманіття, водно-болотних угідь – перше, над чим варто працювати. І це – серед пріоритетів Міндовкілля.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: