fbpx
Сьогодні
20:54 22 Бер 2021

Клімкін пояснив, чому в словах Байдена про Путіна є негативний фактор для України

У словах президента США Джо Байдена, який назвав президента Росії Володимира Путіна вбивцею, є великий ризик для України.

Про це заявив ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін в програмі "Сьогодні Увечері" на каналі "Україна 24".

"Байден продемонстрував, що він реальний лідер вільного світу, для нього це насправді було дуже важливо, але тут для нас є ризики. Ми говоримо про можливу ескалацію, дестабілізацію, говоримо про Донбас, південь. Це все правильно, але є ще один істотний ризик, який потрібно враховувати", — сказав він.

Клімкін пояснив, що обговорення між країнами переходять у неформальний формат.

"Своїми словами Байден сильно звузив простір для офіційних переговорів і розширив простір для неофіційних каналів комунікації, так, для Путіна, в його понятійному світі це удар під дих, і, як йому здалося, що поки що в цивілізований світ йому потрапити без шансів. Тому обговорення будуть в неофіційному форматі. І в цих обговореннях для нас місця з великою ймовірністю не знайдеться, тому це відбуватиметься за нашою спиною. І це ще один великий ризик", — сказав він.

Раніше президент США Джо Байден, відповідаючи на питання журналіста, чи вважає він президента Росії Володимира Путіна "вбивцею", відповів: "Так".

На це Путін заявив, що "той, хто обзивається, той сам так називається".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: