fbpx
Сьогодні
15:47 22 Бер 2021

Аграрії пояснили, чому не можуть перейти на біоотруту, яку рекомендує Держпродспоживслужба

Аграрії прокоментували рекомендацію голови Держспоживслужби Владислави Магалецької труїти гризунів біоотрутою замість хімії.

Про це повідомляє УНН.

"Ми не можемо перейти на органічні хімікати, тому що вони вбивають 1/10 популяції шкідників в кращому випадку. Біоотруту можна використовувати, коли мова йде про органічну продукцію, яка і коштує відповідно. Для країни це не вихід", — сказав заступник Всеукраїнської аграрної ради Михайло Соколов.

Аналогічної думки і президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко. Він вважає, що біоотруту, в тому числі рекомендований Держспоживслужбою "Бактоцид", неефективна і тривала в застосуванні. Так, вбивати птахів вона можливо і не буде, але і особливої користі приносити теж не буде.

"Їх дуже довго потрібно застосовувати, а якщо це дія миттєва і відразу знищує, то органічні фуніціди діють менш ефективно", — зазначив він.

Як повідомляла Рубрика, з січня 2021 року в буферній зоні херсонського заповідника "Асканія-Нова" масово гинуть "червонокнижні" птахи, ймовірно, через отруєне зерно, яке розкидане на сусідніх полях аграріями для боротьби з гризунами.

Тільки після третього спалаху знищення журавлів і скандалу в ЗМІ глава Держспоживслужби включилася в активну роботу і стала шукати шляхи вирішення проблеми. Служба порадила фермерам використовувати біоотруту від гризунів "Бактоцид".

Однак, судячи з відгуків аграріїв, використовувати біоотруту вони не можуть, а це значить, що проблема так і не вирішена.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: