fbpx
Сьогодні
09:34 21 Бер 2021

В Україні запровадять стипендію імені Ірини Бекешкіної

В Україні з'явиться стипендія імені Ірини Бекешкіної для молодих соціологинь.

Про це повідомив виконавчий директор МФ "Відродження" Олександр Сушко під час заходу на вшанування пам'яті соціологині, який відбувся в агенції Укрінформ.

За словами Сушка, меморіальна стипендія імені Ірини Бекешкіної має на меті збільшити мотивацію молодих людей, які приходять у соціологію.

"Ми хочемо, щоб вони рухали справу вперед, цього року буде перший цикл стипендії, буде оголошений відповідний конкурс, буде відібране перше коло таких стипендіаток, вони отримають можливість стажуватись у Демократичних ініціативах", – сказав Сушко.

Сушко також додав, що в межах ініціативи вшанування пам'яті Ірини Бекешкіної також планується підготувати книгу про життєвий шлях соціологині. Книга може вийти вже восени.

Комунікаційний менеджер "Демократичних ініціатив" імені Ілька Кучеріва Юрій Горбань додав, що вже було звернення до Київради щодо найменування вулиці і площі ім'ям Ірини Бекешкіної в Дніпровському районі.

"Київрада відповіла, що є певна процедура, треба проводити опитування серед мешканців того району… але район досить депресивний, мешканці там переважно старшого віку, вони відмовились підтримати перейменування вулиці, яка наразі носить ім'я радянського генерала Карбишева", – зауважив Горбань.

Горбань додав, що Київрада може назвати ім'ям Бекешкіної нову вулицю чи площу, або провести перейменування наявної в межах декомунізації.

Довідка

Ірина Бекешкіна – відома українська соціологиня, директорка Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, членкиня правління ГО "Детектор медіа", старша наукова співробітниця Інституту соціології НАН України.

Працювала науковою редакторкою журналу "Філософська думка", молодшою і старшою науковою співробітницею Інституту філософії АН УРСР. З 1991 року — науковою співробітницею Інституту соціології НАН України.

У фонді "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва пані Ірина працювала з 1996 року. Стала авторкою понад 100 наукових робіт.

Багато років вона входила до списку 100 найвпливовіших жінок України за версією журналу "Фокус".

Вона померла рік тому, 20 березня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: