fbpx
Сьогодні
21:58 21 Бер 2021

У ТКГ назвали умову для прогресу подальших переговорів щодо Донбасу

Фото: ukrinform.ua

Повернення до повного і всеосяжного припинення вогню, необхідність якого була декларована усіма учасниками політичних консультацій у рамках відеоконференції Н4 на рівні політичних радників, є головною умовою успішності подальших переговорів з усіх інших питань.

Про це повідомляє пресслужба української делегації для участі у Тристоронній контактній групі, пише Східний варіант. 

"Просування з будь-яких інших питань: політичних, гуманітарних, економічних, подальше узгодження кроків сторін не має сенсу в разі, якщо не виконана головна, базова умова – досягнуто повне і всеосяжне припинення вогню", – заявили в українській делегації у ТКГ.

При цьому наголошується, що "спроби говорити про політичне врегулювання без того, щоб було досягнуто військове, заздалегідь безперспективні".

В українській делегації у ТКГ зауважили, що Україна очікує від СММ ОБСЄ посилення відповідно до свого мандату моніторингу та здійснення фіксації можливих порушень РПВ.

"Очікуємо відповідних зусиль і від російської сторони", – додали в українській делегації у ТКГ.

Також зазначається, що всі учасники засідання вважають "критично важливим" повернутися до беззастережного дотримання і виконання домовленостей, досягнутих в минулому році й, головне, – посилити ефективний контроль за їх виконанням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: