fbpx
Сьогодні
18:14 21 Бер 2021

США звернулись до Росії через ситуацію на Донбасі

Фото Reuters

До сьомої річниці початку роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Вашингтон звернувся до Росії із закликом не перешкоджати роботі місії на території України.

Заяву Вашингтона озвучило посольство США в Україні.

Зазначається, що у посольстві наголосили, що високо цінують працю ОБСЄ, яка є цілодобовою. І працюють як міжнародні, так і місцеві спостерігачі.

Щодня ОБСЄ публікує звіт про порушення режиму припинення вогню на окупованих українських територіях, але Росія блокує доступ спостерігачів на частини території Донецької та Луганської областей.

"Ми також закликаємо Росію надати спостерігачам місій необмежений доступ до всієї території України, вільний від погроз та залякування", – наголосив заступник пресаташе посольства США в Україні Чарльз Блейк.

7 років тому Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ розпочала свою роботу в Україні

🇺🇦 7 років тому Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ розпочала свою роботу в Україні для здійснення неупередженого спостереження та об'єктивного звітування про ситуацію в Україні. Ми високо цінуємо невтомну цілодобову працю неозброєної цивільної місіі за участі міжнародних спостерігачів з країн-учасниць ОБСЄ та місцевих співробітників з України. Спостерігачі СММ ОБСЄ повинні мати необмежений доступ до всіх ділянок, що знаходяться в межах міжнародно визнаних кордонів України, вільний без погроз та залякування.🇺🇸 7 years ago OSCE SMM – Special Monitoring Mission to Ukraine was deployed to observe and report in an impartial and objective way on the situation in Ukraine. We commend the tireless 24/7 unarmed civilian mission of international staff from OSCE – The Organization for Security and Co-operation in Europe participating states supported in their work by local staff from Ukraine. SMM monitors should have unrestricted access to all areas within Ukraine's internationally recognized borders, free from threats and intimidation.

Posted by U.S. Embassy Kyiv Ukraine on Saturday, March 20, 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: