fbpx
Сьогодні
19:52 21 Бер 2021

"Росія пішла на провокацію": у ТКГ розповіли деталі про переговори щодо Донбасу

Україна наполягає на тому, що не розмовлятиме з терористами на переговорах щодо Донбасу.

Як дотримується ця вимога, розповів представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш в ефірі програми "Сьогодні Увечері" на каналі "Україна 24".

"Подивимося, як поведеться російська делегація та її представники ОРДЛО на наступному засіданні підгрупи ТКГ. На останньому засіданні це було основне питання, ми майже 5 годин в різних режимах — в тристоронньому, потім в п'ятисторонньому, потім в повному складі делегаціями обговорювали питання неможливості участі людей, засуджених за тероризм, в переговорному процесі. Все залежатиме від позиції Росії насамперед", — сказав він.

Росія свідомо провокує українську сторону, сказав Гармаш.

"Росія знала, що ми вийшли з-за столу переговорів, коли ми попередили про те, що вийдемо, якщо побачимо людей, засуджених за тероризм. Росія про це знала, однак, на моніторі з'явилася ця людина (засуджена Україною за тероризм Майя Пирогова – ред.). Тому ми встали й вийшли. Тут демарш, скоріше, не з нашого боку, а з боку Росії, яка знала, проте пішла на провокацію. Ми вже заявили, що на наступному засіданні ТКГ буде та ж лінія української делегації. Тобто, якщо люди, засуджені українським судом, будуть знову на засіданні, ми встанемо і вийдемо", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: