fbpx
Сьогодні
14:27 21 Бер 2021

Поліція закінчила зі слідчими діями під Офісом Президента

У неділю зранку правоохоронці провели необхідні процесуальні дії біля будівлі Офісу Президента, яку було пошкоджено під час акції протесту у суботу ввечері, надалі мають бути відкриті відповідні провадження.

Про це повідомив радник керівника ОП Михайло Подоляк, повідомляє Укрінформ.

"Далі буде стандартна юридична процедура. Тобто сьогодні зранку вже поліція виконала всі процесуальні дії, які потрібно було зробити, усе це занотовано, і зараз будуть, я так думаю, конкретні провадження, кримінальні провадження, які доведуть, хто, що і як робив", – сказав він.

Подоляк висловив думку, що вчорашні події під Офісом глави держави були "політичною провокацією, яку створили опоненти", однак зауважив, що ця провокація не принесла ті "дивіденди", які організатори нібито хотіли отримати.

При цьому Подоляк переконаний, що 90% учасників акції – люди, які дійсно прийшли на мирні протести й хотіли висловити свою позицію.

Він також запевнив, що позиція Президента Володимира Зеленського в тому, що якщо хтось щось хоче сказати, має виходити і говорити, немає причин людей розганяти чи щось їм забороняти.

Радник очільника ОП зазначив, що для нього дивно виглядала ескалація подій, оскільки Президент не може відповідати за всю правоохоронну систему як таку, а також тому, що це був вечір вихідного дня. "Не можна прийти під порожню будівлю у вихідний день і казати: "Не мовчи", тобто будівля мала відповідати?!" – додав він.

Нагадаємо, ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та намагалися підпалити будівлю.

У Авакова назвали Порошенка відповідальним за "провокацію під Офісом президента".

У МВС повідомили, що у поліції розпочали кримінальне провадження щодо учасників мітингу на підтримку Стерненка.

У Офісі Президента завданні збитки оцінюють на щонайменше 2 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: