fbpx
Сьогодні
15:35 21 Бер 2021

Начальник УДО заявив, що під час мітингу під Офісом Президента виникла загроза спалення Державного прапора

Фото: ОП

Начальник Управління державної охорони Сергій Рудь заявив, що під час вчорашнього мітингу на Банковій на підтримку Сергія Стерненка ледь не спалили Державний прапор України.

Його слова передає пресслужба Офісу Президента.

"Я вважаю, що це вже паплюження символіки держави", – сказав Сергій Рудь.

Крім того, Рудь зазначив, що правоохоронні органи вчора виконали поставлені завдання та не допустили людських жертв.

"Оцінка цим подіям буде дана окремо. Всі матеріали – фото-, відеофіксацію – буде надано Управлінням державної охорони правоохоронним органам для того, щоб провести оперативні дії і щоб винні були покарані", – повідомив він.

Начальник Управління державної охорони нагадав, що Президент Володимир Зеленський одразу після інавгурації наказав відкрити вільний прохід вулицею Банковою.

"Кожна людина має право висловити свою думку. Тому ніхто не забороняє – люди можуть сюди приходити й демонструвати, можливо, прояв неповаги, свою думку, але при цьому не допускати вандалізму, провокацій і хуліганства – того, що було допущено вчора", – сказав Сергій Рудь.

Нагадаємо, ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та намагалися підпалити будівлю.

У Авакова назвали Порошенка відповідальним за "провокацію під Офісом президента".

У МВС повідомили, що у поліції розпочали кримінальне провадження щодо учасників мітингу на підтримку Стерненка.

У Офісі Президента завданні збитки оцінюють на щонайменше 2 млн гривень. Також фракція "Слуга народу" ініціює позачергове засідання Верховної Ради, аби дати оцінку подіям на Банковій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: