fbpx
Сьогодні
16:25 20 Бер 2021

"Укроборонпром" може отримати управління над "Мотор Січ"

У державному концерні "Укроборонпром" готові взяти в управління активи компанії "Мотор Січ", на майно якої Шевченківський районний суд Києва наклав арешт.

Про це повідомив генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв, передає пресслужба концерну.

Він розповів, що вже направив лист про це до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Гусєв обіцяє, що концерн зможе зберегти потенціал "Мотор Січі". Збереження компанії він вважає "питанням національної безпеки".

"Для нас як для державного оборонного концерну важливо, щоб "Мотор Січ" продовжувало свою роботу: зі збереженням робочих місць, з виконанням зобов'язань у межах виробничих замовлень. І наша команда готова підтримати підприємство", — зазначив Гусєв.

Нагадаємо, РНБО схвалило передачу "Мотор Січі" у власність України.

У СБУ повідомили, що Шевченківський районний суд м. Києва наклав арешт на майно та акції "Мотор Січ".

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський заявив, що не дозволить Китаю чи будь-якій іншій країні придбати контрольний пакет акцій компанії "Мотор Січ".

4 вересня 2020 року китайські інвестори ПАТ "Мотор Січ" направили Міністерству юстиції України повідомлення про інвестиційну суперечку з вимогою про відшкодувати 3,5 мільярда доларів. 5 грудня китайська сторона направила українському уряду звернення в міжнародний арбітраж проти держави Україна "відповідно до угоди між урядом України та урядом КНР про заохочення і взаємний захист інвестицій".

У мін'юсті запевнили, що намагались домовитись із китайською стороною, утім, інвестори ПАТ "Мотор Січ" наполягли на арбітражі.

Нагадаємо, генеральний конструктор АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв заявив про рейдерське захоплення підприємства.

31 січня мало б відбутися зібрання акціонерів "Мотор Січ", однак воно було зірване, а СБУ довелося зламувати двері, аби потрапити на підприємство.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: