fbpx
Сьогодні
16:29 20 Бер 2021

У Києві створюють онлайн-мапу якості повітря

Управління екології та природних ресурсів КМДА розробляє систему автоматичного моніторингу якості повітря (CAQI) у Києві.

За даними якості повітря вже можна слідкувати у режимі реального часу на онлайн-мапі й через сайт Управління екології та природних ресурсів КМДА.

Перші два пости моніторингу вже встановлені в Дарницькому та Дніпровському районах міста. За планами до кінця 2021 року збираються встановити ще три пости на правому березі Києва.

Нові пости розташовані саме на лівому березі, адже тут є чимало промислових джерел забруднення повітря.

карта повітря київ

Як повідомляє ITC.ua, за міжнародними стандартами на місто з населенням до шести мільйонів має бути щонайменше 13 таких постів.

"Поки місто має два таких пости моніторингу. Ще три плануємо встановити до кінця цього року. Наразі управління екології та природних ресурсів КМДА напрацьовує план розвитку системи моніторингу і поетапного встановлення таких постів у всіх районах столиці.

Києву потрібна власна стратегія поліпшення екологічної ситуації, яка брала б до уваги всі сфери життєдіяльності міста, що впливають на стан повітря — транспорт, діяльність промислових підприємств, озеленення та інші", — прокоментував мер Києва Віталій Кличко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: