fbpx
Сьогодні
19:30 20 Бер 2021

У Києві продають овочі з прифронтової Луганщини

У супермаркетах та на ринках Києва продають овочі з прифронтової Луганщини.

Про це пише "Східний варіант".

У 2017 році в Станиці Луганській з'явився кооператив «Овочі Станичників». Зараз в ньому 102 домогосподарства.

«Раніше ми реалізовували всю продукцію на ринку "Околиця" в місті Луганську. Дорога займала буквально пів години. Коли ринок Луганська від нас відрізали, стали шукати нові шляхи. Але транспортування нашої продукції в інші міста щодо логістики проблематичне. Ми вирішили об'єднатися: так дешевше логістика, закупівля витратних матеріалів (насіння, добрива). Гуртом дешевше. Як то кажуть, "гуртом і батька легше бити". Обсяг закритого ґрунту у кожного не більше 10 соток, але реалізувати тут, на місці, не виходило», — пояснює голова і засновниця кооперативу Маріанна Нещерет.

кооператив

Переважно вирощують огірки та помідори, також в асортименті з'явилися салати, капуста, перець, зелень і квіти. Особливо багато різноманітних томатів. Тут роблять упор на ексклюзивні сорти:

«Є "Біф", такі ребристі, багато-багато реберець у них, дуже смачний томат. Всі різнокольорові: чорні, жовті, тигрові, "сливка", шоколадний томат, перцевидний томат. Є черрі, класичний червоний і рожевий томат», — перераховує голова кооперативу.

овочі луганщина київ

Овочі зі Станиці Луганської можна купити не тільки на Луганщині, а й в київських супермаркетах і на столичних ринках, а також в Одесі, Дніпрі, Харківській і Донецькій областях.

Нещодавно члени кооперативу придбали спеціальний автомобіль для транспортування продукції. Він вміщує до 8 тонн овочів, є спеціальне охолоджувальне обладнання і підіймальний механізм для навантаження продукції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: