fbpx
Сьогодні
13:29 20 Бер 2021

Стапанов розповів, скільки було виявлено побічних ефектів від початку вакцинації

В Україні побічні ефекти після щеплення від коронавірусу зафіксовані менше, ніж у 0,5% випадків.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Більше, ніж 92 тис. вакцинованих на ранок (19 березня – ред.), 455 зареєстрованих побічних реакцій, це менше, ніж 0,5%. З них лише три реакції, які в тій чи іншій мірі потребували нагляду лікаря. Всі інші – це нескладні звичайні побічні реакції", – повідомив міністр.

"Імунітет починає формуватися від 14-го до 22-го дня після вакцинації. У світі немає жодної вакцини від будь-якої хвороби, яка б на 100% захищала від захворюваності. Якийсь відсоток людей точно не захворіє, якийсь може захворіти, але людина буде хворіти у легкий або безсимптомний спосіб, не потребуватиме кисневої терапії, реанімації, ця людина точно житиме. Це і має назву ефективність. Вакцина дорівнює життю", – наголосив він.

Також очільник МОЗ прокоментував скандал у Європі з вакциною AstraZeneca, від якої відмовились кілька країн через ймовірні побічні реакції, але потім поновили вакцинацію.

"Щодо призупинки використання вакцини, а точніше певної серії вакцини, яка була випущена в ЄС. Наші лікарі не вбачали жодної причини це робити. Ми були впевнені, що буде саме таке рішення, що не буде ніякого зв'язку між вакцинацією AstraZeneca і тромбозом", – заявив Степанов.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: