fbpx
Сьогодні
13:41 20 Бер 2021

Шмигаль обговорив із бургомістром Берліна започаткування співпраці з Києвом у сфері освіти, міського транспорту й довкілля

Фото: Урядовий портал

Україна надає великого значення співробітництву з Німеччиною на рівні окремих громад та сподівається, що приклад взаємодії Берліна та Києва сприятиме зміцненню регіональних органів влади.

Про це зазначив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з Правлячим бургомістром Берліна Міхаелєм Мюллером, передає Урядовий портал.

Денис Шмигаль зауважив, що активно розвивається співпраця між Києвом і Берліном за напрямами енергоефективності, сталого міського розвитку та комунікації з громадськістю.

"Ми готові до співпраці і за іншими напрямами — охорона здоров'я, міський транспорт, охорона довкілля, культура, молодь, спорт та інші. Берлін має унікальний досвід з об'єднання міста та подальшого створення та розвитку найсучаснішої інфраструктури. Впевнений, що завдяки співпраці з Берліном Київ стане ще більш сучасним та комфортним містом", — підкреслив глава уряду та додав, що цей візит сприятиме інтенсифікації відносин між Берліном та українськими містами.

Прем'єр-міністр відзначив високий рівень наукової співпраці між столицями та зауважив, що вони мають значний потенціал для зміцнення взаємин у вигляді цілої низки проєктів, завдяки яким українські та німецькі наукові установи, університети й освітні центри зможуть між собою кооперуватись.

"Освіта — це основа розвитку держави. Враховуючи чисельну українську громаду, яка проживає в німецькій столиці та поблизу неї, ми б хотіли розглянути можливість відкриття українсько-німецької білінгвальної школи", — зазначив Денис Шмигаль.

Зі свого боку Міхаель Мюллер підтримав пропозицію зміцнення відносин в освітній сфері. Правлячий бургомістр Берліна зауважив, що одним із кроків у цьому напрямку може стати налагодження партнерських відносин між українськими та німецькими школами для проведення обміну студентами й школярами.

Нагадаємо, наразі українська делегація на чолі з прем'єр-міністром наразі перебуває з офіційним візитом у Німеччині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: