fbpx
Сьогодні
22:08 20 Бер 2021

Олімпійські ігри в Токіо відбудуться без іноземних глядачів: для кого зроблять виняток

Фото: olympic.org

Оргкомітет Олімпійських та Паралімпійських ігор в Токіо вирішив провести ігри без участі закордонних глядачів — так хочуть убезпечити людей від інфікування коронавірусом.

Таке рішення ухвалили під час онлайн-засідання, пише агентство Kyodo.

Вони дійшли висновку, що допускати закордонних глядачів до Олімпійських і Паралімпійських ігор неможливо, враховуючи те, що загроза вірусу ще не минула. Також є побоювання, що іноземці можуть принести до Японії штами коронавірусу, виявлені у багатьох країнах.

Водночас уряд Японії розгляне спосіб, як дозволити в'їзд іноземців з-за кордону на літні ігри, якщо цих людей важко кимось замінити. Йдеться, зокрема, про тих, хто здатен розмовляти мовами національних меншин.

Організатори Олімпіади в Токіо обіцяють відшкодувати витрачені на квитки кошти іноземним уболівальникам. Загалом оргкомітет Ігор в Токіо продав приблизно 4,45 мільйона квитків через, проте торік отримав запити на повернення близько 810 тисяч штук. Вважається, що приблизно мільйон квитків вже продані за кордоном.

Нагадаємо, Олімпійські ігри мають відбутися в Токіо з 23 липня по 8 серпня. Опитування показують, що більшість японців не хочуть, щоб їх відвідували іноземці, побоюючись великого напливу людей та швидкого поширення вірусу.

Літні Олімпійські ігри в Токіо мали відбутися ще у 2020 році, але тоді через пандемію коронавірусу змагання перенесли на рік.

Прем'єр-міністр Японії Йосіхіде Суґа на початку року запевнив, що у 2021 році в країні точно відбудуться Олімпійські та Паралімпійські ігри.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: