fbpx
Сьогодні
16:55 20 Бер 2021

Данілов розповів, чому РНБО поки не розглядає санкції проти Порошенка і Гладковського

Рада національної безпеки і оборони поки не розглядає питання про введення санкцій проти п'ятого президента України Петра Порошенка і колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов на брифінгу 19 березня, повідомляє Дзеркало тижня.

Він пояснив, що спершу відповідні документи повинні надійти від одного з п'яти суб'єктів: Кабінету міністрів України, президента України, Верховної Ради України, Національного банку України, Служби безпеки України.

«Поки таких документів в апарат РНБО не надходило», – додав Данілов.

Нагадаємо, в лютому 2019 року команда журналістських розслідувань Bihus.Info присвятила велике розслідування масштабним розкраданням в "Укроборонпромі". За даними журналістів, до них причетні наближені до п'ятого президента Петра Порошенка Олег Гладковський та його син Ігор, бізнес-партнери Гладковського-молодшого Віталій Жуков і Андрій Рогоза, а також ексглава "Укроборонопрому" Павло Букін.

Після публікації Гладковський-молодший подав позов до суду, вимагаючи визнати розслідування неправдивим, і спростувати його в повному обсязі. Суддя Подільського районного суду Володимир Гребенюк – позов задовольнив.

Проте 9 грудня Київський апеляційний суд скасував рішення першої інстанції, та ухвалив нове рішення – відмовити Ігорю Гладковькому в його позовних вимогах в повному обсязі.

НАБУ затримало Олега Гладковського 17 жовтня минулого року на паспортному контролі в аеропорту "Бориспіль" під час спроби вилетіти з країни. Йому повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та декларування недостовірної інформації.

3 червня НАБУ і САП закінчили досудове розслідування у справі Олега Гладковського і направили його до суду. За версією слідства, зловживання підозрюваного під час роботи в державному концерні "Укроборонпром" завдали державі майже 18 млн гривень збитків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: