fbpx
Сьогодні
22:50 19 Бер 2021

Відзавтра Полтава посилює карантинні заходи на два тижні

Фото Reuters

Із 20 березня у Полтавській територіальній громаді на два тижні посилюють карантинні обмеження.

Таке рішення ухвалили 19 березня на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області, повідомляє Держспоживслужба області.

Відповідно до рішення комісії, з 00 год. 00 хв. 20 березня 2021 р. до 00 год. 00 хв. 03 квітня 2021 р. на території Полтавської територіальної громади запроваджуються додаткові (до діючих) обмежувальні протиепідемічні заходи.

Зокрема забороняється:

  • відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім студентів 6 курсу та інтернів, що здобувають освіту за медичними напрямами і задіяні у подоланні наслідків поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, учнів (вихованців) закладів дошкільної освіти, початкових класів закладів загальної середньої освіти (1-4 класів), спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів, за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов'язкового щоденного контролю стану здоров'я учнів (вихованців);
  • приймання відвідувачів у закладах культури та проведення культурних масових заходів (розважальних, соціальних, рекламних й інших) та проведення масових релігійних зібрань;
  • роботу торговельно-розважальних центрів в частині діяльності розважальних закладів;
  • роботу розважальних закладів (дискотеки, нічні клуби тощо).

Як зазначають в обласній Держспоживслужбі, такі вимушені обмежувальні заходи впроваджують у зв'язку з різким погіршенням епідемічної ситуації на території Полтавської територіальної громади, та з метою вжиття необхідних додаткових заходів для відвернення загрози, забезпечення безпеки і здоров'я громадян та запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Нагадаємо, відзавтра у Києві запроваджують жорсткий карантин.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: