fbpx
Сьогодні
13:57 19 Бер 2021

Україна зацікавлена у співпраці з Німеччиною на шляху євроінтеграції, - Зеленський

Фото: ОП

Україна зацікавлена у співпраці з Німеччиною на шляху євроінтеграції, зокрема, у сферах діджиталізації, енергетики, інформаційних технологій.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час відеовключення на українсько-німецькому економічному форумі, передає Укрінформ.

"Стратегічний курс України на європейську інтеграцію залишається незмінним, ми прагнемо синхронізувати та інтегрувати нашу економіку до господарської системи Європейського Союзу. На цьому шляху особливе значення має співпраця України з Німеччиною – двигуном європейської інтеграції", – відзначив Зеленський.

Він додав, що бізнес-форум дає унікальну можливість опрацювати перспективні напрямки взаємодії України та Німеччини.

"Ми особливо зацікавлені у співпраці у сферах діджиталізації та ІТ, енергетики та енергоефективності, інфраструктури та логістики, аграрної та авіакосмічних галузей", – зауважив Президент.

Зеленський також вважає, що проведення українсько-німецького економічного форуму свідчить про бажання сторін розвивати та поглиблювати партнерство попри складні обставини, зумовлені пандемією.
Крім того, Зеленський подякував канцлеру Німеччини Ангелі Меркель та уряду Німеччини за підтримку України в умовах агресії з боку Російської Федерації.

Як повідомляла Рубрика, 17 березня українська делегація на чолі з Прем'єр-міністром відбула у Німеччину.

Сьогодні стало відомо, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля продовжувати роботу щодо боротьби з корупцією та провести судову і земельну реформи.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: