fbpx
Сьогодні
16:21 19 Бер 2021

Шмигаль зустрівся з очільником МЗС Німеччини

English version here

У п'ятницю, 19 березня, під час робочого візиту до Федеративної Республіки Німеччина прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Сторони обговорили питання євроінтеграції України, плану дій щодо членства в НАТО та спільні економічні проєкти в галузі відновлювальної енергетики.

"Членство України в ЄС у середньостроковій перспективі — це виграшна ситуація не лише для українського народу, але також і для Німеччини та всього ЄС. Наразі для нас однією з головних цілей є поступова інтеграція до внутрішнього ринку ЄС. Зокрема, це стосується інтеграції України у цифровий та енергетичний ринки Європейського Союзу", — відзначив Денис Шмигаль.

Глава уряду підкреслив, що для України дуже важливою є домовленість щодо старту стратегічного партнерства з ЄС у сфері критичної сировини, що також буде узгоджено з цілями «зеленого» та цифрового переходу.

"Співпраця у сфері водневої енергетики відкриває нові можливості для співробітництва наших країн. У Водневій стратегії ЄС зазначається, що в Україні є потенціал для встановлення 10 ГВт потужностей з виробництва "зеленого" водню. Це дозволяє залучити у розвиток галузі до 20 млрд євро. І ми впевнені, що спільно з Німеччиною ми можемо якнайкраще реалізувати цей потенціал", — відзначив прем'єр-міністр.

Шмигаль та Маас

Крім того, Денис Шмигаль подякував німецькій стороні за підтримку в питанні надання Україні у червні 2020 року статусу партнера НАТО з розширеними можливостями.

"Сьогодні ми активізували процес реформ, аби у якості наступного кроку отримати запрошення та приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО. Ми будемо вдячні нашим німецьким партнерам за підтримку та сприяння Україні на цьому шляху", — підкреслив прем'єр-міністр.

Очільник українського уряду також подякував Німеччині та особисто голові МЗС ФРН за незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України на тлі російської агресії. Денис Шмигаль закликав Німеччину взяти участь у міжнародній платформі з деокупації Криму, а також подякував очільнику МЗС ФРН за рішучу заяву міністрів закордонних справ країн Групи семи про те, що окупація Криму ніколи не буде визнана міжнародною спільнотою.

Нагадаємо, наразі українська делегація на чолі з прем'єр-міністром наразі перебуває з офіційним візитом у Німеччині.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: