fbpx
Сьогодні
14:51 19 Бер 2021

Народні депутати провалили законопроект про переведення годинників

Верховна Рада відправила на доопрацювання до другого читання законопроект, який передбачає скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки.

Про це стало відомо з сайту Верховної Ради України.

У другому читанні законопроєкт 4201 підтримали лише 212 нардепів.

Якби голосування не провалили, документ набув би чинність наступного дня після опублікування у парламентській газеті «Голос України».

Перший заступник спікера парламенту Руслан Стефанчук, який є автором закону, сподівається, що закон все ж встигнуть ухвалити й опублікувати до 28 березня. Якщо ж цього не станеться, 28 березня Україна має перевести годинники на літній час, тобто на одну годину вперед.

Навіщо владі скасовувати переведення годинників?

У пояснювальній записці вказують, що законопроєкт «покликаний забезпечити захист територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки України». Мовляв, на тимчасово окупованих територіях України встановили час Росії.

А ось закріплення на всій території України єдиного київського часу має, на думку автора документу, зміцнити безпекові позиції України, сприяти деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Також закріпленням часу хочуть захистити здоров'я населення. На думку більшості науковців та лікарів, щорічне переведення стрілок годинника викликає значне погіршення стану здоров'я громадян у період адаптації до «літнього» та «зимового» часу.

«Такий "сезонний часовий стрибок" призводить до зміни біологічних ритмів людини, що негативним чином показується на загальному стані людини, як фізіологічному, так і психологічному», — вказано у документі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: